Jelenlegi hely

Naptár

2018. március 8. 19 óra: Egy könyv – egy bor est, Serge Bloch
A bor :
A könyv : Bible, Les récits fondateurs
, Bayard 2016
Serge Bloch világszerte elismert, számos díjjal kitüntetett illusztrátor (Bologna Ragazzi, Bernard Versele, Médaille d’or de la Société des illustrateurs), a SamSam, a Zouk, a Toto és a Max et Lili szerzője a Latitudes könyvesbolt vendége lesz. A szerzővel László Kinga beszélget.
Nőnap alkalmából minden hölgy a Latitudes könyvesbolt vendége a borkóstolóra.

Feliratkozás
Az est támogatója a Centre National du Livre

2018. március 22. 19 óra : Egy könyv – egy bor est, Julie Wolkeinstein
A bor :
A könyv : Les vacances
, P.O.L. 2017
Julie Wolkeinstein összehasonlító irodalmat tanít a Caen-i Egyetemen, Francis Scott Fitzgerald, Henry James és Edith Warton francia fordítója, és számos regény szerzője. A 2017 őszén megjelent Les vacances című regénye az egyik nagy kedvencünk volt. A beszélgetés moderátora Dubosc Flora.

Feliratkozás
Az est támogatója a Centre National du Livre A Budapesti Francia Intézettel közös rendezvény

2018. március 24. 10-kor « Merci Professeur ! »
A Budapesti Francia Intézet Nyílt napja alkalmából Bernard Cerquiglini nyelvész lesz a Latitudes könyvesbolt vendége. Cerquiligni professzor örömmel válaszol az előzőleg feltett francia nyelvtani és helyesírási problémákat érintő kérdésekre. A kiválasztott kérdések szerzői fényképezkedhetnek Bernard Cerquiglini-vel Francia Intézetes illetve Latitudes könyvesboltos kerettel (Instagram style).
A kérdéseket Julie Delmet részére lehet küldeni 2018. március 9-ig.

Az esemény a Budapesti Francia Intézettel közösen kerül megrendezésre, a TV5 Monde engedélyével. A program támogatója a Centre National du Livre.

2018. április 20.: Kis Könyves Éj
A magyar független könyvesboltok a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal egyidőben idén hetedik alkalommal rendezik meg a Független Könyvesboltok Éjszakáját, vagyis a Kis Könyves Éjt. A Latitudes ezen a napon éjfélig tart nyitva. Vendégeink lesznek fé 9-től:
Mathias Énard, akivel Iránytű (Magvető 2018) című, Gongourt-díjas regényéről beszélgetünk.
Guillaume Métayer, költő, műfordító (Petőfi Sándor, József Attila, Tóth Krisztina francia fordítója), aki a Türelemüveg című legújabb verseskötetét (Magvető 2018) mutatja be.
A beszélgetést és a felolvasást Puskás Levente klarinétművész játéka kíséri.
A beszélgetést vezetik: Gulyás Adrienn műfordító (Rabelais, Modiano, Eric-Emmanuel Schmitt, Fred Vargas fordítója) és Oszkó Edina, Tótfalusi Ágnes, (az Iránytű fordítója) részvételével
.
Az est támogatója a Centre National du Livre. A Budapesti Francia Intézettel közös rendezvény

2018. május 10. csütörtök 19 óra : Egy könyv – egy bor est, Jacques Ferrandez
A bor :
A könyv :
L’étranger d’après Albert Camus (Gallimard 2013)
Jacques Ferrandez, csakúgy, mint Albert Camus, Algériában született. Camus több regényéből is készített képregény adaptációt : Az első ember-ből, Az idegen-ből és A vendég-ből. A szerzővel Dubosc Flora beszélget.

Feliratkozás
Az est támogatója a Centre National du Livre

Kattintson ide, ha tudni szeretné milyen találkozókat szerveztünk az elmúlt hetekben.